Данас је у градској управи града Градишка одржана проширена сједница предсједништва на којој је присуствовао и градоначелник града Градишка господин Зоран Аџић, начелник одјељења борачко инвалидске заштите господин Дарко Десанчић и директор КП градска чистоћа са сарадником.
На сједници је донесен закључак:

  • да ће градска управа заједно са градском чистоћом преузети да системски ријеше одржавање и кошење свих спомен обиљежја на подручју града . Градоначелник је рекао да је ово добра идеја , те да ће због историје и традиције, због туризма града и представљања у правом свјетлу потрудити се да спомен обиљежја увијек буду чиста и уредна.
    Такође , градоначелник је рекао да ће поред досадашњих 40.000 КМ издвајања за фондацију „Солидарност“ кроз Програм помоћи борачким категоријама издвојити још 20.000 КМ додатно ради проширења Програма и помоћи што већем броју припадника борачких категорија. Ово је значајан помак који град Градишку поново враћа међу водеће по питању бриге везано за припаднике Одбрамбено отаџбинског рата и за његовање историје и традиције нашег народа.