27.06.2019.гоblundstone uomo black friday wig sale castelli gabba adidas yeezy boost 350 turtle dove black friday wig sale jock strap adidas yeezy boost 350 turtle dove kansas city chiefs crocs brock purdy jersey jock strap jordan max aura 4 sac à dos eastpak oregon football jerseys sac à dos eastpak uberlube luxury lubricantдине Управни одбор фондације „Солидарност“ Градишка на иницијативу и приједлог предсједника Борачке организације Градишка Милована Гагића покреће акцију градње куће за породицу Ненада Јокића из Петровог Села...

Деветочлана породица Јокић је до тада живјела у малој трошној кући површине 24м2.

У кући није  било најосновнијих услова за живот , воде , купатила итд.

Два дана прије доношења одлуке Управног одбора 25.06.2019.године Стамбена комисија испред Градске управе на иницијативу Градске борачке организације Градишка уз подршку начелника одјељења Радомира Пјанића је донијела одлуку да се издвоје средства за градњу куће ове породицу у износу од 10.000 КМ.

23.07.2019.године почета је градња типске куће 8*8,2 м2 за породицу Јокић.

Земљане радове око темеља и осталог обавили су радници А.Д. „Водовод“ Градишка.

Након тога је зашалован и изливен темељ и прва плоча.

Све ове активности пратили су и на тај начин помагали локални медији.

Највећи дио материјала је набављен из предузећа Дамби комерц. Онај дио материјала који није био у Дамби комерцу набављан је из других фирми које су  нам излазиле у сусрет и материјал давали повољно.

Упоредо са градњом провођена је и акција прикупљања донаторских средстава . Акција је вођена на више начина , а у акцију се одазвао и велики број предузећа , установа и физичких лица. Кућа је под кров стављена након неколико мјесеци , односно 23.10.2019.године.

Донешена је одлука да се прикупе средства и да се на кућу постави вањска столарија, што је и учињено. 

Након постављања вањске столарије Младен Јокић је вриједно кренуо да својим рукама опрема приземље куће.

Код опремања купатила фондација „Солидарност“  је помогла куповином плочица.

Такође је господин Амир Џамастагић , власник ресторана „Тина“ понудио , односно поклонио половну унутрашњу столарију коју је Младен уградио.

У наредном периоду Младен је са својом породицом уселио у приземље куће.

На састанку представника Борачке организације, ратни војни инвалид из Невесиња Војин Гушић је поменуо предсједнику Градске борачке организације Градишка Миловану Гагићу да је 2017.године преко свог суграђанина покојног глумца Небојше Глоговца остварио контакт са Тамаром Грујић која проводи акције „Радна акција с Тамаром“ по Србији и Косову.

Договор је био да Тамара са својом екипом дође у Републику Српску и гради куће припадницима борачких категорија. Међутим , након смрти глумца контакт је изгубљен.  

Предсједник Борачке организације Градишка је наговорио Војина да одмах тада телефонски ступи у контакт с Тамаром и настави гдје се стало.

Услиједио је у фебруару мјесецу 2022.године састанак у Центру за социјални рад у Бања Луци.

На састанку су присуствовали представници 11 регија БОРС-а , Тамара и чланови њене екипе , директорица Центра и представник градске управе Бања Лука.

На овом састанку је одабрано 15 породица, међу којима и породица Јокић , на приједлог присутног предсједника Градске борачке организације Градишка.

Након мјесец дана Тамара је с екипом обишла породицу Јокић гдје су узели мјере , прегледали стање и рекли да ће јавити да ли ће и када бити извођени радови.

Прије неколико дана је Тамара са својом екипом завршила радове на кући Јокић и дала јој коначан изглед. Кућа је сада модерна , уређена и функционална.

Остаје да се захвалимо свим људима , организацијама и установама који су од 2019.године до данас дали допринос да ова деветочлана породица добије услован и топал дом.

Да се захвалимо градској управи која је подржала акцију не само сад, него и на почетку градње куће, градском менаџеру који је у оквиру снимања емисије и радова на кући дао максималан допринос око организације , али исто тако морамо да се захвалимо директору фирме „Градид“ Васку Стојнићу који је већ у марту мјесецу када смо га питали да ријеши фасаду на овој кући када акција буде започета, без ријечи прихватио и без икакве накнаде.

Важно је започети и имати добру вољу јер само на такав начин је ево једна вишечлана породица усрећена.