Данас, 11.12.2017. години у Скупштинској сали општине Градишка одржан је састанак у организацији Борачке организације Градишка са организацијама и удружењима проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, политичким партијама и представницима општинске власти. Повод састанка је пружање подршке генералу Ратку Младићу и свим оптуженицима и осуђеницима за ратне злочине из реда српског народа у Хашком и БиХ суду. Као и  чињенице да свака ова неправедна пресуда подрива Републику Српску и утиче на карактер Одбрамбено-отаџбинског рата.

На састанак су позване све политиче партије, организације и удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата и друга сродна удружења те представници локалне власти. На састанак су оправдали изостанак Удружење жена жртава рата и предсједник ДНС-а. Своје одсуство нису правдали представници НДП-а, ПДП-а, УДАС-а и ОО породица погинулих и заробљених бораца Градишка. Присутни су били  и замјеник начелника општине Огњен Жмирић те начелник Одјељења за БИЗ Радомир Пјанић.

На опште задовољство представника Борачке организације на састанак се одазвао велики број позваних. Након дуже расправе у којој су велико учешће узели скоро сви присутни једногласно  донесени су следећи закључци:

Представници Борачке организације су тражили од народних посланика који живе на територији општине Градишка да покрењу питање око закључка НСРС донешеног 17.04.2015 године а везано за издвајање средстава за правну заштиту оптужених срба за ратне злочине

 

 Предсједништво Борачке организације се одлучило на сазивање оваквог састанка свјесно тежине и терета бремена које ови судови товаре за врат не само осуђеним појединцима него и Републици Српској.

Из тог разлога нам није јасно зашто поједине организације и политичке партије нису имале слуха да узму учешћа у овом састанку нити да правдају свој изостанак. Ако им Република Српска и њени ствараоци нису важни питамо се шта јесте!?