Трећа извјештајна Скупштина БООГ

 

28.04.2017. године у Градишком Културном центру одржана је трећа по реду извјештајна Скупштина Борачке организације општине Градишка.

Присуствовали су бројни гости-представници Удружења инвалида рада,Удружења слијепих,УДАС-а, Удружења параплегичара,Удружење ПТСП, Удружења  инвалида цивилних жртава рата, Полициске управе Градишка, директор Културног центра, Начелник општине, предсједник Скупштине општине  те начелник одељења за Борачко-инвалидску заштиту.

Једногласно је усвојен извјештај рада и финансирања  Борачке организације Градишка из претходне 2016 године те план финансирања и Програм  рада за 2017 годину. Разматран је и усвојен Програм обиљежавања значајних датума и догађаја у 2017. години као и Извјештај о реализацији Програма „ Борци борцима“ у 2016 години.

Под окриљем Борачке организације Градишка дјелује и Фондација „Солидарност“  чији је извјештај о финансирању усвојен за 2016. годину  са приједлогом Плана финансирања за 2017.годину.

„Борачка организација Градишка има солидну сарадњу са општином Градишка али могло би много боље. Ту има још одређених усаглашавања. Тражи се ријешење по питању стамбене комисије, која је постављена мимо сваког правилника и уредбе, са циљем да се заштите интереси борачких категорија.“ -изјавио је предсједник Борачке организације Градишка Зоран Лазић.

Поред борбе за побољшање друштвено – економског и социјалног статуса борачких категорија актуелна су и питања добијања статуса од посебног значаја и саборовања.