Данас, 11.12.2017. години у Скупштинској сали општине Градишка одржан је састанак у организацији Борачке организације Градишка са организацијама и удружењима проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата, политичким партијама и представницима општинске власти. Повод састанка је пружање подршке генералу Ратку Младићу и свим оптуженицима и осуђеницима за ратне злочине из реда српског народа у Хашком и БиХ суду. Као и  чињенице да свака ова неправедна пресуда подрива Републику Српску и утиче на карактер Одбрамбено-отаџбинског рата.

На састанак су позване све политиче партије, организације и удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата и друга сродна удружења те представници локалне власти. На састанак су оправдали изостанак Удружење жена жртава рата и предсједник ДНС-а. Своје одсуство нису правдали представници НДП-а, ПДП-а, УДАС-а и ОО породица погинулих и заробљених бораца Градишка. Присутни су били  и замјеник начелника општине Огњен Жмирић те начелник Одјељења за БИЗ Радомир Пјанић.

На опште задовољство представника Борачке организације на састанак се одазвао велики број позваних. Након дуже расправе у којој су велико учешће узели скоро сви присутни једногласно  донесени су следећи закључци:

  • Да Борачка организација општине Градишка у име свих присутних упути допис свим релевантним институцијама Републике Српске, политичким партијама, Борачкој организацији Републике Српске и другим организацијама на републичком нивоу које су проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, да сви узму учешћа и осмисле вид јавне и сваке друге подршке српским оптуженицима а самим тим и Републици Српској.
  • Да се траже већа материјална средства са локалног а и републичког нивоа за адекватну правну заштиту свих садашњих и будућих оптуженика за ратне злочине из реда српског народа.

Представници Борачке организације су тражили од народних посланика који живе на територији општине Градишка да покрењу питање око закључка НСРС донешеног 17.04.2015 године а везано за издвајање средстава за правну заштиту оптужених срба за ратне злочине

 

 Предсједништво Борачке организације се одлучило на сазивање оваквог састанка свјесно тежине и терета бремена које ови судови товаре за врат не само осуђеним појединцима него и Републици Српској.

Из тог разлога нам није јасно зашто поједине организације и политичке партије нису имале слуха да узму учешћа у овом састанку нити да правдају свој изостанак. Ако им Република Српска и њени ствараоци нису важни питамо се шта јесте!?