Слава храма и помен парастос у Ламинцима

На Илиндан 02.08.2017. године у Ламинцима је традиционално прослављена слава храма и одржан помен парастос за страдале жртве у претходним ратовима ове мјесне заједнице. У јутарњим часовима служена је литургија а потом се колона вјерника са литијом и иконама упутила до оближњег спомен комплекса гдје је одржан парастос и положени вијенци на споменике јунацима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату, борцима НОР-а и жртвама фашистичког терора.

Вијенце су положили представници локалне власти, мјесне и општинске Борачке организације, СУБНОР-а, мјесна заједница и  представници Уједињеног Равногорског Покрета.

Присутнима се обратио начелник општине Зоран Аџић указујући на потребу да се помогне породицама страдалих у њиховој борби. Позвао је на јединство у оваквим ситуацијама без обзира на политичку опредељеност.

Испред мјесне и општинске Борачке организације присутне је поздравио предсједник мјесне Борачке организације Ламинци Сређани Слободан Јејинић који је навео да су на споменику у Ламинцима уписана имена 37 страдалих бораца Одбрамбено – отаџбинског рата те двије цивилне жртве из три мјесне борачке организације, Брезик Ламинци, Ламинаца Сређана и Долине и Новог Села.

Након парастоса  испред црквене порте ломљен је славни хљеб а потом су сви присутни  упутили се за трпезу љубави у парохиски центар.