Потписани  уговори за 7 стипендиста Фондације „Солидарност“

Данас 27.септембра 2017. године у просторијама Борачке организације Градишка потписан је Уговор о стипендирању између Фондације „Солидарност“ и седам корисника из борачке категорије. Стипендије су додјељене дјеци бораца која су се пријавила по конкурсу а испуњавају услове који су њим прописани и биће исплаћиване десет мјесеци па 80КМ. Прва стипендија најављена је за половину октобра.

 Од  ове године стипендија носи име истакнутог борца, командира вода извиђача 16-те бригаде кроз читав рат  Милана Микија Бабића (54 год.)који је недавно преминуо послије краће болести. Човјек који је био омиљен међу саборцима, храбар и хуман, увијек спреман да свима помогне. Више пута је награђиван за испољену храброст и одважност у најгорим биткама. Учествовао је од почетка до краја ратних дејстава са истим жаром, не да некога уништи и унесрећи  већ да одбрани своје. 

Фондација „Солидарност“ је одлучила да прву стипендију под овим називом додјели управо  Микијевој ћерки Андреи Бабић ученици четвртог разреда средње школе те и на тај начин ода признање њеном покојном оцу. Ово је био јако емотиван момент за породицу покојног Бабића која је веома захвална што их се послије његове смрти сјетила Борачка организација Градишка и Фондација „Солидарност“ Градишка.

Фондација  за сада стипендира средњошколце из борачких категорија али имајући у виду  да су дјеца бораца све старија разматрају и могућност стипендирања студената.