Одржан помен парастос у  Средњој и Доњој Јурковици

21.07.2017. године на  Прокоп у Средњој и Доњој Јурковици и ове године је обиљежена слава храма, помен парастос и полагање вијенца за борце одбрамбено – отаџбинског рата, борце НОР-а и жртве фашистичког терора. Вијенце су положили представници  Борачке организације Градишка и овом приликом присутним се обратио предсједник Борачке Градишка – Зоран Лазић.

„Наша часна обавеза је да преко мјесних Борачких организација одржавамо помене на страдале у одбрамбено- отаџбинском рату  а у сарадњи са СУБНОР-ом и помене за борце НОР-а и жртве фашистичког терора. Тада се поклањамо сјенима погинулих бораца одавајући им поштовање и изражавајући саосјећање са породицама чији су најмилији уградили животе у темеље Републике Српске. Народ Јурковице препознаје праве вриједности те се од увјек одазива у великом броју  .“ рекао је Лазић који је на крају мјештанима и свештенству честитао славу храма Светог великомученика Прокопија.

Овим поводом у организацији мјесног свештеника, мјесне заједнице и мјесне Борачке организације у просторијама школе у Средњој Јурковици уприличен је ручак за све присутне.