РЕПУБЛИКА СРПСКА
Градска борачка организација
ГРАДИШКА
СКУПШТИНА ГРАДСКЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ГРАДИШКА

Број: 01-90-3/20
Дана: 27.07.2020 године

ЗАКЉУЧЦИ

са прве Извјештајне скупштине Градске борачке организације Градишка одржане 23.07.2020.г. у великој сали Културног центра,са почетком у 09 часова.
Скупштина Градске борачке организације донијела је следеће закључке:
1. Да се покрене иницијатива око смјене предсједника БОРС-а Миломира Савчића. Овај закључак је донешен на приједлог Изборне јединице број два и једногласно подржан од присутних чланова Скупштине. Разлог покретања иницијативе су неангажованост око рјешавања нагомиланих проблема борачких категорија , кршење аката БОРС-а , непоштовање одлука највиших органа, самовоља и други поступци који су у протеклих пет и по година урађени , а нису унаприједили материјални положај бораца , него њега лично.
2. Да се оштро осуди покретање иницијативе „Асоцијација ствараоци РС“.
Асоцијација „Ствараоци РС“ покренула је срамну иницијативу да се првом сазиву Народне скупштине РС и осталом руководству исплате огромне накнаде за ангажовање у том периоду. Поред тога покенули су иницијативу за измјене и допуне Закона о правима бораца, војних инвалида и породица погинулих бораца Одбрамбено отаџбинског рата тако да се и они и други по градовима и општинама уврсте у овај Закон и добију привилегије које имају и борци. Исто тако иницијатива је показала како размишљају наши политичари па су све парламентарне партије потписале подршку.
3. Да се подржи садашњи начелник Одјељења БИЗ Радомир Пјанић за начелника овог Одјељења и у мандатном периоду 2020-2024.
Разлог доношења овакве одлуке је одлична сарадња и потреба за континуитетом у сарадњи између Одјељења БИЗ и Градске борачке организације због побољшања социјално економског положаја и рјешавања других проблема припадника борачких категорија.

Предсједник Скупштине Градске
борачке организације Градишка
Милован Гагић