Завршена акција изградње куће Дејану Ристићу

 Фондација „Солидарност“ Градишка на челу са Милованом Гагићем и  мјесна Борачка организација Брестовчина на челу са предсједиником Драганом Пешићем у сарадњи са општином , Српском православном црквом и другим хуманим људима и установам успјешно је завршила акцију изградње куће сину погинулог борца Војске Републике Српске, Дејану Ристићу.

Фондација „Солидарност“ у жељи да што више помогне у стамбеном збрињавању борачких категорија покренула је низ активности око одабира корисника, прикупљања средстава и удруживања са општином, Српском православном црквом, мјесним заједницама, мјесним борачким организацијама и др.

Радови су трајали 20 дана а у току акције је прикупљено око 10 000КМ што је било довољно да се наставе радови на кући коју је Дејан направио до прве плоче и није био у могућности да даље настави градњу.

Ристић је захвалан организаторима ове акције и свим донаторима који су показали разумјевање и изашли му у сусрет и помогли му да већ изграђено спаси од пропадања.

Као што је обичај код нашег народа и ово покривање куће је прослављено уз представнике Фондације, локалне управе, мјесне и општинске Борачке организације, донатора, родбине и комшија.

По узору на успјешно реализоване активности из претходних година, ове смо прошрили на стамбено збрињавање још пет корисника од којих је за сад успјешно завршено двије а то су кућа Тодоровић Здравка борца и РВИ из Миљевића и Дејана Ристића сина погинулог борца из Брестовчине. Кренули смо са реализацијом још два објекта за које је обезбјеђен материјал и само се чека да временски услови омогуће рад мајсторима на терену.

Сви радови би требали бити завршени прије већих јесењих киша изузев куће Жељка Малиџана, борца и оца шестеро дјеце, гдје ће бити потребна већа акција а надамо се ако не ове онда идуће године да ћемо реализовати ову акцију. Малиџан са породицом живи у трошној кући на којој су потребни већи грађевински радови или градња новог стамбеног објекта.

Надамо се да ћемо реализовати још много сличних акција уз помоћ добрих људи и сарадње са локалном власти и Српском православном црквом.

Овом приликом се захваљујемо донаторима који су се одазвали овој акцији, а то су:

– Подпредсједник Скупштине општине Владимир Јанковић

– Општина Градишка

– Одјељење за Борачко-инвалидску заштиту

-Српска православна црква

– Миленко Чекић

– Милан Јањанин

– Стево Баштинац

– Д.о.о Дамби Комерц

– Д.о.о Градид инжењеринг

– Д.о.о Берза

-Бели-Борна Д.о.о

– Љубо Станић

– комшије, пријатељи и хумани људи