Минутом шутње погинулим јунацима  Одбрамбено-отаџбинског рата јуче је у просторијама Скупштинске сале општине Прњавор отпочео 7. састанак регије Борачких организација Прњавор, Србац,Градишка и Лакташи.

Једногласним усвајањем дневног реда и записника са претходног састанка, а на инцијативу представника Борачке организације Градишка, у дневни ред је уврштена нова тачка из које су и проистекли главни закључци са овог састанка. У дневни ред је уврштена тачка о заузимању заједничког став поводом донесене пресуде генералу Ратку Младићу.

Поред овог расправљало се још о (не)доношењу Уредбе о стамбеном збрињавању борачких категорија, саборовању те о решавању проблема  3500 бораца  који се односи на борце који су старији од 65 година, а немају 15 година радног стажа, те борцима који имају 35 година радног стажа а није им уплаћен ратни стаж те не могу остварити право на старосну пензију.

Такође се расправљало о дневном реду 19. Сједнице Предсједништва Скупштине Борачке организације Републике Српске заказене за данас. Регија у раду Предсједништва учествује са два представника који ће изложити донешене закључке на јучерашњем састанку а то су:

Траже се и већа материјална средства за адекватну правну заштиту генерала и свих других садашњих и будућих оптуженика за ратне злочине из реда српског народа.

Ова инцијатива Борачке организације Градишка је проистекла из препознавања битности пресуде генералу Ратку Младићу али и осталим Хашким осуђеницима које на директан начин утичу на промјену карактера рата као и историје која не иде у прилог српском народу и Српској Републици. Друга два закључка су у циљу постизања што бољег положаја борачке популације и Борачке организације у односу на досадашње стање и заузимање мјеста које су и достојни ствараоци и чувари Републике Српске.