08.11.2017. године поводом обиљежавања Митровдана, крсне славе Борачке организације Републике Српске, у храму Покрова Пресвете Богородице у Градишци  служена је света литургија и помен за све погинуле борце Одбрамбено-отаџбинског рата. Након помињања имена свих 610 страдалих бораца представници Борачке организације заједно са свештенством и вијерницима обавило је ломљење славског колача.

У склопу обиљежавања крсне славе,полагањем  вијенаца и паљењем свијећа на Централном спомен-обиљежју, почаст погинулим борцима који су своје животе уградили у Републику Српску  су одали начелник општине Градишка, представници Борачке организације Градишка, Градишке бригаде, 19-те Србобранске бригаде, Полициске управе Градишка, Првог пионирског инжињеријског батаљона, СУБНОР-а , Удружења војних пензионера и представници политичких партија.

Предсједник Борачке организације Градишка Зоран Лазић је истакао да је Митровдан посебно свечан дан  за Борачку организацију и за све борачке категорије та да кроз програме које реализују чувају успомену на страдале борце и помажу све борачке категорије у  побољшању њиховог положаја.

„Посебно бих нагласио помоћ приликом стамбеног збрињавања борачких категорија. Борачка организација је преко своје Фондације „Солидарност“ помогла ове године у збрињавању наша четири борца гдје су покривене четири куће“ рекао је Лазић.

У ресторану „Тина“ уприличена је славска трпеза  за око 150 званица гдје се по старом српском обичају палила свијећа и читала слава.