На данашњем састанку предсједника свих борачких удружења и организација Градишке проистеклих из отаџбинског рата закључено је да морају бити јединствени и заједничким снагама тражити рјешења проблематике бораца које заступају. Присуствовали су представници Борачке организације, Удружења породица погинулих, заробљених и несталих бораца, Удружења ратних војних инвалида, Удружења обољелих од ПТСП-а и Удружења ветерана одбрамбено-отаџбинског рата.
Први проблем је Уредба о стамбеном збрињавању породица погинулих бораца и РВИ у Републици Српској која је пуна недостатака. Предсједник Градске борачке организације Милован Гагић истакао је да је потребно послати ресорном министру допис о примједбама и приједлозима за побољшање те Уредбе. На расписаном конкурсу по основу те Уредбе тек незнатан број тих категорија испуњава те услове. Представници наших организација и удружења су стављени у позицију да они буду ти који ће бодовати захтјеве. Истичемо један од недостатака а то је да према важећој Уредби право на стамбено збрињавање не могу да остваре чланови породице ако је бар један члан породице остварио то право. Тако на примјер борац који је имао шесторо дјеце, само једно може остварити то право. Постоји још доста чланова Уредбе који ограничавају права ових категорија да остваре право на стамбено збрињавање, а на која морамо реаговати. Допис ће бити послан ресорном министарству и свим кровним републичким организацијама и удружењима чији су представници присуствовали данашњем састанку.  
Договорено је да заједнички и са Градском управом рјешавамо проблеме за које је надлежна локална заједница, као на примјер ослобађање плаћања паркинга за чланове породица погинулих и РВИ.