Помен парастос и меморијални збор  у Рогољима

30.07.2017 године  у спомен  комплексу у Рогољима служен је помен парастос и положени вијенци на споменик страдалим борцима Одбрамбено- отаџбинског рата, борцима Другог свјетског рата, народном хероју Стевану Дукићу,жртвама фашистичког терора, те Солунским борцима из овог краја. Вијенце су положили начелник и замјеник начелника општине Градишка, начелник одељења за борачко- инвалидску заштиту, представници мјесне и општинске Борачке организације, СУБНОР-а, Организације породица погинулих и несталих бораца, мјесне заједнице Рогољи и породице погинулих бораца.

Присутнима се обратио свештеник Мирослав који је позвао на српско јединство, указао на проблеме најзаслужнијих за стварање Републике Српске и потребу да народ масовно изађе на изборе и изабере најбољег који ће брод водити у правом смијеру.

Начелник општине Зоран Аџић је указао на вјековна страдања нашег становништва у борби за слободу наводећи тако  и случајеве гдје су животе за отаџбину дали и дјед и унук.

Организатори меморијалног збора и парастоса су мјесна заједница Рогољи и мјесна Борачка организација а покровитељ је општина Градишка.

Помену је присуствовао велики број мјештана, представника власти те организација.

За све присутне је уприличен ручак у мјесном дому.