По позиву Борачке организације Градишка дана 23.02.2018.године одржан је састанак коме су присуствовали одговорни људи иза чијег рада постоје издане књиге као што су Борјановић Слободан, Вујановић Гојко , Ђурђевић Милан , Иваштанин Небојша , Нинковић Недељко, као и представници градишке и србобранске бригаде Пеулић Љубомир, Пушкар Станко те Лазић Зоран и Гагић Милован испред Борачке организације и Пјанић Радомир испред Одјељења за БиЗ.

Састанак је одржан у складу са програмским циљевима Борачке организације општине Градишка да се за погинуле борце поред изграђеног Централног спомен обиљежја поставе плоче са исписом имена погинулих бораца и да се уради  монографија – споменица погинулих бораца , а што је уврштено и у Програм борачко инвалидске заштите општине Градишка за 2018.годину за шта је намјењено 16 000 КМ. Општина Градишка је препознала потребу за израду монографије и пружила максималну подршку у реализацији.

Циљ састанка је био да се од широког спектра тема из Одбрамбено-отаџбинског рата општине Градишка дефинише оно што је објективно могуће реализовати са расположивим кадровским и материјалним могућностима . Послије расправе у којој су учествовали сви присутни закључено је да се приступи изради монографије, или споменице погинулих , несталих бораца и ЦЖР , те да шесточлана делегација наредне седмице обави разговор са начелником општине након чега би се у писаној форми формирао одбор за реализацију пројекта , редакцијски одбор , односно дефинисали носиоци и извршиоци ове активности.

Расправљало се и о изради књиге о Градишци у Одбрамбено –отаџбиснком рату, односно израде монографија градишке и србобранске бригаде у вези чега је закључено да се грађа за те циљеве прикупља за период након израде монографије .