11.02.2018. у Доњим Подградцима одржан је 25. Меморијални шаховски турнир „Свето Гускић“ чији је овогодишњи побједник  Илија Суботић.

У конкуренцији од 24 такмичара друго мјесто припало је Љуби Зрнићу а треће Душку Драгишићу.

Свето Гускић који је погинуо као припадник Војске Републике Српске био је шахиста и фудбалер. Радио је као инжењер у Шумском газдинству Градишка.

Ове године на исти дан у Доњим Подградцима одржан је и  20. Светосавски турнир у стоном тенису на коме је учествовао 31 такмичар са подручја Градишке, Бањалуке и Козарске Дубице.

Дејан Томаш из Бањалуке је у финалу савладао Николу Радовића те трећи пут за редом освојио овај турнир. Треће мјесто је припало Александру Тубићу из Козарске Дубице. Осим Општине Градишка турнир је подржала Борачка организација општине Градишка, Културни центар Градишка те бројни спонзори.

Ово је прва година да су ова два турнира организована исти дан. На инцијативу Борачке организације општине Градишка уз сарадњу са мјесном заједницом Доњи Подградци, мјесном Борачком организацијом те оба одбора у склопу ове манифестације одржан је  помен и положени вијенци за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата ове мјесне заједнице.

Окупљенима се обратио предсједник Предсједништва Борачке организације општине Градишка Милован Гагић. Гагић је изразио захвалност и задовољство што се одаје помен погинулим борцима у склопу ове манифестације са надањем да ће ово прећи у традицију.