Поводом пресуде Хашког трибунала генералу Ратку Младићу данас је у просторијама Борачке организације Градишка одржана ванредна сједница предсједништва о заузимању става на ову пресуду.  

Донесен је закључак о изјави за медије испред Борачке организације Градишка те да се иде у правцу организовања митинга подршке генералу Ратку Младићу због првостепене пресуде на доживотну казну затвора.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Градишка Милован Гагић, изнио је да Борачка организација Градишка осуђује првостепену пресуду генералу Ратку Младићу.

„Дајемо свесрдну подршку човјеку који је стао на чело Српске Војске и допринио да нам се не понови 1941 година, логори и масовна убиства српске нејачи и цивила и да се иде у правцу организовања митинга. Позивамо све организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата, политичке партије, институције као и све грађане који поштују лик и дјело генерала Ратка Младића да се придруже и дају свој допринос у организацији митинга подршке да митинг добије димензије вриједне првог човјека Војске Републике Српске.“ рекао је Гагић.

Овом приликом позивамо горе набројане да се јаве у Борачку организацију за информације о организовању горе наведеног митинга.