У уторак 27.11.2018.године у центру Горњих Подградаца ,испред спомен комплекса, одржан је помен парастос за 16 погинулих бораца из Одбрамбено отаџбинског рата и 82 борца НОР-а. Парастос је служио мјесно надлежни парох Игор Кустурић. 

Помен је организовала мјесна Борачка организација на челу са предсједником Црнчевић Војином који је поздравио присутне и подсјетио да се на данашњи дан традиционално окупљамо да одамо пошту погинулим борцима. 

Помену су присуствовали чланови породица погинулих бораца, чланови мјесне борачке организације, комшије и пријатељи, као и представници Борчке организације општине Градишка, представници начелника општине Градишка и ученици основне школе. 

Након одржаног парастоса на споменик Одбрамбено отаџбинског рата и споменик борцима НОР-а вијенце су положили представници МБО Горњи Подградци, Борачке организације општине Градишка и начелника општине.

Присутнима се пригодним ријечима обратио предсједник Борачке организације општине Градишка Зоран Лазић који је рекао да се овим помен парастосом одаје пошта погинулим борцима који су дали своје животе за слободан живот у Републици Српској и да се исказује саосјећање и поштовање породицама погинулих бораца. Посебно се обратио присутним ученицима подсјетивши их на велика страдања нашег народа током другог свјетског рата  гдје је са подручја општине Градишка страдало око 12 000 жртава међу којима је и 485 невине дјеце из Горњих Подградаца, као и о значају не заборављања огромних жртава и страдања нашег народа за слободу наше отаџбине. 

ЗА КРСТ ЧАСНИ И СЛОБОДУ ЗЛАТНУ!