У мјесној заједници Крајишник, у суботу 21.10.2017. године, служен је помен парастос и положени вијенци на спомен обиљежје осморици страдалих бораца  Одбрамбено-отаџбинског рата.

Присутнима се обратио предсједник Борачке организације Градишка, Зоран Лазић, те истакао да се не смију заборавити они који су своје животе дали за слободу и Републику Српску. „Борачка организација преко мјесних Борачких организација задужена је да се ове жртве никад не забораве, да организује помене са Српском православном црквом да се клањамо сјенима погинулих бораца и да не дозволимо да се њихова жртва заборави“ рекао је Лазић.

Вијенце и цвијеће су положиле породице страдалих, представници општине Градишка, мјесне и општинске Борачке организације и представници Удружења ратних војних инвалида општине Градишка.

Одборник Скупштине општине Градишка и мјештанин Крајишника, Марко Шукало је рекао да је ово мала мјесна заједница али је дала много бораца Војсци Републике Српске а и многи су оставили своје животе на бранику отаџбине.

У част сјећања на ових осам јунака мјесна Борачка организација организовала је четврти меморијални турнир у шаху који је од ове године уврштен и категорисан у шаховске турнире Босне и Херцеговине. Учешће на овом турниру је узело 38 шахиста из Рибника, Шипова, Котор Вароша, Бања Луке, Српца и Градишке. Прво мјесто припало је Недељку Кљајићу из Рибника, други је био Златко Сарајлић из Нове Тополе,трећи Тоде Пејић такође шахиста из Рибника.