У четвртак 26.04.2018.године, с почетком у 09 часова одржана је извјештајна Скупштина Борачке организације општине Градишка.

Уз делегате скупштини су присуствовали и гости: предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић, начелник општине Градишка Зоран Аџић, народни посланик Горан Ђорђић, начелник одјељења за борачко-инвалидску заштиту Радомир Пјанић, представник полицијске управе Градишка, предсједник удружења П.Т.С.П. и представник удружења војних пензионера .

Након отварања скупштине присутнима су се обратили гости. Први се обратио начелник општине Градишка који је похвалио рад Борачке организације општине Градишка,а посебан акценат ставио на рад фондације „Солидарност“ Градишка. Рекао је да општина подржава такав транспарентан рад. Да ће и у будућем периоду учествовати са још већим средствима у складу са могућностима и да је то добар начин за помагање најугроженијим категоријама. Исказао је задовољство што је спомен обиљежје борцима Одбрамбено-отаџбинског рата при крају, што се ушло у израду монографије и да ће ићи у правцу израде и спомен собе.

Након начелника општине присутнима се обратио народни посланик Горан Ђорђић, такође похвалио рад Борачке организације и фондације „Солидарност“ . Рекао је да борачке категорије не требају да се дијеле него требају бити сви окупљени око једне организације јер су тако јачи у борби за своја права. Ставио се на располагање Борачкој организацији и борачкој популацији у будућем периоду.

Након тога се прешло на рад. Под тачком Извјештаја о раду Борачке организације за 2017.годину,присутнима се обратио и предсједник БОРС-а Миломир Савчић и упознао их са тренутним стањем , проблематиком и осталим актуелним дешавањима. Рекао је да су припадници борачких категорија у незавидном положају ,али да Борачка организација покушава изнаћи рјешења и на проблеме указати актуелним властима. Упознао је присутне са меморандумом који треба бити потписан између БОРС-а и Владе Републике Српске. Предсједник БОРС-а је остао присутан до краја извјештајне Скупштине и активно се укључивао у расправе.

Сви извјештаји и сва акта су једногласно усвојени и донешени. Највише расправе је било око извјештаја о раду за 2017.годину и плана рада за 2018.годину. Под овим тачкама се јавио велики број делегата и изразио незадовољство стањем и односом власти према борачким категоријама.