У цркви Покрова Пресвете Богородице у Градишци свештеници Ненад и Бошко служили су свету литургију и парастос са читањем имена упокојених бораца одбрамбено отаџбинског рата. Црква је била испуњена члановима породица погинулих бораца,представницима Борачке организације,борцима и  старјешинама те другим  вјерујућим народом.

Обављен је и обред освећења славског колача и жита које је по други пут заредом са посебним пијететом припремила  протиница.


Код централног спомен обиљежја под вођством новинарке-водитеља Милане Марковић послије химни одана је пошта погинулим борцима са минутом шутње,након чега је Слободан Борјановић прочитао пјесму о слободи књижевника Гојка Вујановића.


 Вијенце су положили Делегација наше Борачке организације,општине Градишка,Организације породица погинулих бораца,Субнора,Градишке и Србобранске бригаде.


Славски ручак организован је у ресторану Тина за 130 званица међу којима су као домаћини били  чланови скупштине и других органа  наше борачке организације као и предсједници мјесних борачких организација,а од гостију били су :замјеник начелника општине,начелници два општинска одјељења,свештеник и представници: БОРС-а,Полицијске управе Градишка,Фонда ПИО,Здравства и Запошљавања,политичких странака са народним посланицима,удружења грађана која заступају интересе борачких популација,ратних старјешина,ратни предсједници општина, бивши функционери борачке организације и медија.

Присутнима се пригодним рјечима обратио предсједник БО  Зоран Лазић који је између осталог посебно поздравио породице погинулих бораца,РВИ и све демобилисане борце,старјешине и полицајце који су својим жртвовањем омогућили да прослављамо славу у миру и слободи.
Подсјетио је на најважније активности које су спровођене у задње четири године заједно са општином и другим организацијама истакавши да смо:

-ИЗГРАДИЛИ ЦЕНТРАЛНО СПОМЕН ОБИЉЕЖЈЕ
САЧИНИЛИ И УКЛЕСАЛИ  СПИСАК ПОГИНУЛИХ НА СПОМЕН ПЛОЧАМА
-ЗАПОЧЕЛИ ИЗРАДУ МОНОГРАФИЈЕ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА
-РЕАЛИЗОВАЛИ ПРОГРАМЕ БОРАЧКО ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ ОПШТИНЕ КАО И НАШЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ПРЕКО ФОНДАЦИЈЕ СОЛИДАРНОСТ КРОЗ ПРУЖАЊЕ  ПОМОЋИ ПОЈЕДИНЦИМА ИЗ БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ
-ОРГАНИЗОВАЛИ И ОМАСОВИЛИ ПОМЕН ПАРАСТОСЕ ПО МЗ ГДЈЕ СУ ИЗГРАЂЕНИ СПОМЕНИЦИ,КАО И ПРИГОДНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ  ПОРЕД ЦЕНТРАЛНОГ СПОМЕН ОБИЉЕЖЈА У ГРАДУ
-ПОБОЉШАЛИ ИНФОРМИСАЊЕ ТРАНСПАРЕНТНИМ ДЈЕЛОВАЊЕМ  НЕПОСРЕДНОМ КОМУНИКАЦИЈОМ СА ЧЛАНСТВОМ БОРАЧКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ КАО И ПИСАЊЕМ НА САЈТУ И НАСТУПАЊЕМ У ДРУГИМ МЕДИЈИМА
Рекао је и :
 ДО КРАЈА ОВЕ 2018.Г. ПЛАНИРАМО ОДРЖАТИ СКУПШТИНУ НАШЕ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗАЈЕДНО СА ПРЕДСЈЕДНИЦИМА МБО НА КОЈОЈ ЋЕМО ДОНИЈЕТИ ОДЛУКУ О СПРОВОЂЕЊУ ИЗБОРА И ДРУГИМ ПИТАЊИМА КОЈИ СЕ ТИЧУ ИЗБОРА,А КОЈИ ТРЕБА ДА СЕ У МБО ЗАВРШЕ ДО 31.3.А НА НИВОУ ОПШТИНЕ ДО 10.5.2019.Г.