Поводом 3. децембра Међународног дана особа са инвалидитетом, Координациони одбор организација особа са инвалидитетом организовао је округли сто, на тему „Положаја инвалидних особа на подручју општине Градишка“. Своје учешће у раду је узела и  општинска Борачка организација.  Присутнима се обратио и предсједник Борачке организације Градишка Зоран Лазић.

„ Борачка организација Градишка има 1282 ратна војна инвалида евидентирана преко Одјељења за БИЗ  а на нивоу Републике Српске 21032 ратна војна инвалида који су дали своје дјелове тијела и здравље за стварање Републике Српске. Они су такође инвалидна лица која своја права остварују путем закона о правима бораца, ратни војних инвалида и породица погинулих бораца“ рекао је Лазић. Истичући да се настоји тим лицима помоћи кроз разне програме помоћи али да је њихов положај и даље јако тежак и незавидан.

Овим поводом организовано је полагање вијенаца за погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата на Централном спомен обиљежју у Градишци, након чега је одржана и сједница Одбора ратних војних инвалида Борачке организације Градишка. На овој, једанаестој, сједници је одлучено  о додјели једнократне новчане помоћи за 25 ратних војних инвалида, породица погинулих бораца и бораца.

Милутин Шушњар, предсједник Одбора РВИ  општинске Борачке организације истиче да већина припадника ове популације на подручју општине Градишка али и РС тешко живи, наводећи проблем незапослености али и године и обољења која им и недопуштају рад.

„ Биће подјељено по  100 КМ за укупно 25 лица, из категорија ратних војних инвалида, породица погинули бораца и бораца.“ Рекао је Шушњар

Ово је активност коју Борачка организација Градишка  спроводи  трећу годину за редом поводом 3. децембара.